Framgång eller motgång

Igår när jag hade svårt att sova läste jag en mycket klok berättelse om en man som bodde med sin son och den dyrbaraste ägodelen - en häst. En dag försvann hästen. Grannarna kom till mannen för att beklaga för det som inträffade. Mannen frågade dem - hur vet ni om att det som har skett var en motgång?

Efter en tid kom hästen tillbaka i sällskap av en en flock vildhästar. Mannen blev plötsligt mycket rik. Grannarna kom igen, men den här gången för att gratulera till mannens stora framgång. Mannen frågade dem igen - hur vet ni om detta är en framgång?

Sonen lärde sig så småningom att rida på vildhästarna, men en dag blev han avkasstad och bröt benet. Benet kunde inte lärka ordentligt och sonen blev halt. Grannarna kom nu för att beklaga motgången som hade drabbat familjen, och mannen svarade med att fråga dem om hur de kunde veta om händelsen var en motgång.

Det året bröt kriget ut i landet. Alla unga män skickades till fronten, men den haltande sonen slapp att tjänstgöra som soldat och kunde stanna hemma i trygghet ...

Bra va?



/ Emma


Kommentarer
Postat av: Hieu

-Hur vet du om detta är en framgång?

2009-08-19 @ 22:46:10
Postat av: Anonym

Det kanske är en motgång? =P

2009-08-19 @ 22:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0