My days

Allmänt lugna och sega dagar de senaste dagarna, ganska skönt det. För jag skulle nog inte orka göra ngt annat som skulle kunna tänkas vara ansträngande. Idag på eftermiddagen var vi hos Thuy och gjorde scones. Fick smaka på hennes goda Fresh N fruity drink som var hur god som helst. ;)




// Hang

Emma på jobbet

Helt ofattbart att jag man surfa på nätet med min telefon! Hoppas verkligen att det inte kommer att korta mig mer än 9 kr, ganska surt annars. Jag har varit duktig o gjort allt på jobbet, och även hunnit läsa igenom varenda Jävla sida på DN. Grr, blä elr vad nu säger - JAG E FETT MED RASTLÖS ATT JAG HÅLLER PÅ ATT GÅ IN I VÄGGEN. Sista dan på det här stället imorn. O det ska bli på jäkla skönt!! Jag tror att det e dags för mig att lägga av med sommarjobbet. Slitit tillräckligt! Fått nog! Trött! Hehe nu räcker det med surfandet. Dags att kolla saldo. / Emma

hemma

Idag så var det verkligen en slapp dag för mig och Hang. Vi skulle dra och träna men det blev visst inte det. Istället var vi hemma och latade oss. Så lata vi e. Och det blev ingen london för min del :(

Igår var det tråkigt hemma när jag kom hem så jag följde med Hang till Cherry och gjorde piroger. Goda var de.
Va hemma max 15 min haha.

Dagen innan, alltså måndag var jag i heron city och bowlade. Vi hade betalat för en timme men sen vid slutet så träffade vi på en kille som jobbar där och han la till typ 30-40min. Så det blev ganska långt. Trött blev man och det va ganska varmt. Och gissa vad. Min nagel gick sönder :'( Min fina och långa nagel huhuhu. Jag gillar inte bowling!
Innan jag drog och bowlade så var jag ute med Hang och Emma. Vi plockade hallon som de två skrev om. Hang hade tydligen gjort muffins med sina hallon. Jag sökte oxå upp recept. Letade efter de ingredienserna som jag har hemma men hittade ingen recept. Till slut så blev det Fresh n Fruity. En till mig och en till syrran ;). Drack den innan jag bowlade så jag kanske var lite påverkad när jag spelade hehe.
Vad gjorde Emma med sina hallon? Eller käkade hon upp sina?

Och nu är jag hemma igen.


Min Fresh n Fruity drink
  
//Annie

=D

Hela morgonen har det bestått av att ringa runt och höra med folk om de ska med eller ej. Till en början var vi 10 men slutade med att jag och Van bokade 5 biljetter.

Så LONDON, HERE WE COME. (ett tag kvar dock)

Andra som är sugna på att fly från Sverige? Kanske inte så långt som till Thailand men better than nuttin?





// Hang

jobba jobba jobba

Hallojj...

E skit trött just nu har jobbat som en dåre... frisör sen cafe...som tur har jag jävligt kul på jobbet
så det e ingen fara... har kul och tjänar pengar,,bra kombination va.. hehe...

Min älskade Helena fyller år på torsdag så vi ska nog ut på fredag...jobbar dagen efter 9-21 så får se hur jag orkar dagen

Känner mej helt borta från världen nu vet ingenting.. det ända jag vet om e ´mig och kista ...

Men men.. jag har en anledning till att jobba mycket tro mej..  det lönar sej sen när jag e i paradiset...moahha



                                                                             Stefan och jag     

Anh


//Anh


PAPPI PLEASE ...

Hotell Cape Sienna

Hotell Cape Sienna

Hotell Cape Sienna''

Hotell Cape Sienna FFFF Kamala, Phuket, Thailand

Jag är desperat jag vet, men tänk er två veckor på det här härliga stället. Framförde förslaget för pappa, i stället för att hålla med fick han feta daaampen -  " lalala skola snart. Du bara resa..."
Huhuhu men pappi jag vill åka!

Bohuhu

Nu ORKAR jag INTE med Sverige längre. Ta mig till ... Thailand. 
 



































Måndag

Som ni kanske har läst det tidigare inlägget av emma så har vi varit ute o plockat lite hallon idag. Kan säga att det inte var sådär roligt eftersom jag var nog den som fick mest myggbett av alla oss 3. Hade jeans och långärmat och grejer, men det räckte inte. Fick en massa på händerna så att det bara svullnade till och sedan på facet också. Väldigt nice det.. NOT

När jag väl kom hem sökte jag upp en massa recept på olika grejer på vad man kunde göra. Men det slutade med att jag gjorde muffins medan jag chattade med kusin. Nä nu är jag trött och ska gå lägga mig... Nite!






Miss you cousin ;)

Jobbigt

Nu ska jag ut och plocka hallon med tjejerna. Det finns fettaste hallonbuskar i Rågsved haha. Smothie elr paj .. vi får väl se. Naj naj! Att plocka hallon är inte jobbigt utan bostadsökandet. Jag flyttar ju ut snart. HAHA! Fett kul. Satt en stund och sökte men även små städer verkar ha bodstadsbrist. Hemlös. Nej tack ....

Usch usch.

Jag klarade jobbet galant idag, Duktig Va!

/ Emma


En värld jag inte är redo för ...

Egentligen borde jag har gått och lagt mig för länge sen men eftersom det enda badrummet hemma har varit occupied sen jag-vet-inte-längre-när hindrade mig att ta ett härligt bad. Imorgon börjar mitt vikariearbete som personalrumansvarig på ett företag i Globens industriella området. Jag är frukostvärdina/kaffekokerska och ansvarar  för en matsal och ett fikarum. Lite roligt kan man jämföra med ett hemmafruarbete på ett företag. Men enkelt är det fan inte ...

Jag blir lite nevös av tanken att behöva sköta allt arbete på egenhand. Jag har en tjock CV med arbetskivserfarenheter men aldrig något sådant. Klarar jag? Klarar jag inte?

Att vara säker i mina handlingar har ALLTID varit en del av mig, men varför är så osäker nu när jag ställs inför beslut gällande framtiden. Jag vill undvika mig istället för att face:a. Satt och tänkte idag om det är en mänslig övergång jag går igenom? En påfrestande men mänsklig övergång.

"... läskigt"

Precis som Hang.

Jag skulle vilja skriva mer men badrummet är nu ledigt, känner mig skyldig att ta en snabb dusch sedan sova inför jobbet imorgon. Men den världen jag inte redo för är iallafall den som kallas för vuxenvärlden.

/ Emma


Kö?

Bostadskön, något jag har pratat länge om. Idag tog jag tag i det och registrerade mig så snart kommer en faktura på 250kr som man betalar varje år. Ju längre man stått med i bostadskön desto lättare är det att senare få en lägenhet här i Stockholm.

OMG, känner mig riktigt stor, all grown up girl.

Skriva CV, söka jobb, intervjuer..

.. läskigt

Berättelse om en docka

Jag hittade den här berättelsen bland mina gamla uppsatser från gymnasietiden, så jäkla bra skriven.

Jag lovade mig själv att bli rik, så rik att jag kunde köpa varenda docka i världen om jag vill...


Jag flyttade med pappa till Sverige från ett land långt bort. Mamma kunde inte följa med eftersom en dödlig sjukdom hade tagit livet av henne. Flytta? Man kanske ska kalla det att fly istället. Det som jag och pappa flydde ifrån kallas sorgen. Sverige uppe i norr blev slutmålet. Sverige var kallt, men inte kallt nog för att frysa ut den smärtan vi bar.


Vårt drömhus i det nya landet var en etta på tjugoåtta kvadratmeter. Vi hade inget annat i början än två sängar i var sitt hörn av rummet och en tvättkorg i det tredje. Sängarna kom från Jysk, den ena köpte vi på rea och den andra fick vi av personalen när pappa envisade att fråga. Med tiden kom det lite mer saker från loppmarkanden som vi kallade det för. Loppmarknaden var egentligen ett grovsoprum nere i källaren. Jag tyckte att det var så spännande varje gång när pappa skulle ner ditt för att lämna sopor. Han tog alltid hem någon rolig sak. Ibland fick jag följa med, men det var mycket sällan. Pappa sa att det var inget ställe för mej. Jag försökte att förstå varför det inte var ett ställe för mej men lyckades aldrig att komma på ett svar.

Jag lekte mycket med dockor på den tiden, ägde själv två stycken som skulle föreställa mig och pappa i mina lekar. Dockpappan hade kort hår och jag gyllene brunt. Dockmamman levde paradiset precis som min mamma. Jag hade hört pappa prata om paradiset någongång, där skulle jag få träffa mamma igen om jag sköter mig bra. Dockan hade en telefon och kunde tala med sin mamma. Hennes mamma berättade att hon varje dag lagar mat och städar huset så fint. Och dockan lovade sin mamma att sköta sig bra så att de kunde ses snart.


Det var en regnig höstdag när jag och pappa gick ner till centrum. Där handlade pappa mat på Ica medan jag passade på att gå in i leksaksaffären Brio. Jag hittade en docka med långt svart hår och luktade precis lika gott som mamma. Jag ville genast ha den men pappa bara skakade på huvudet. Han sa att jag fick vänta till födelsedagen. Jag grät aldrig men den natten drömde jag om att dockan inte fanns kvar i affären när vi kom tillbaka. Fruktan om att dockan aldrig skulle återförenas med sin mamma väckte mig mitt i natten fullt av ångest. Pappa frågade halvömnigt om vad som hade hänt. Mina läppar darrade. Jag berättade om drömmen och sedan frågade om jag fick sova i hans säng. Pappa skakade på huvudet och sa att jag var en stor flicka. Den natten när jag inte kunde somna om hörde jag min pappa gråta.


På min födelsedag det året köpte vi aldrig dockan. I den lilla staden var det inte det lätt för en nykomling som pappa att hitta ett jobb och vi levde under mycket hårda förhållanden. Vi gick faktiskt tillbaka till Brio. Dockan fanns kvar. Hundranitionio kronor  var priset för att köpa min glädje men inget som passade pappas lilla matbudget. Pappa tittade på mej med den sorgligaste blicken och frågade - " Visst är du för stor för att leka med dockor?".

Jag nickade i tystnad. Långsamt gick vi ut från affären. "Jag är för stor för att leka med dockor", sa jag till mig själv...


Sadness

Nu har min kusin lämnat mig och kära Sverige, så tillbax till reality. Nu känner jag att min semester verkligen tagit slut. Dags att planera vad jag ska göra med tiden framöver, lite planer måste man ha. Känner mig lite som emma känt sig ett tag nu tror jag.

Måste börja skriva ett CV så att jag kan börja söka jobb och inte sitta helt rastlös hemma. Jag hade sökt in på comvux nu i augusti, men tyvärr så skickade jag aldrig in mitt slutbetyg så jag tror inte det blir av. Måste checkas up!
Även checka skoler både i California och här i Sverige. Jag vill så gärna åka dit och plugga, ta fristående kurser och kanske jobba, men det verkar inte vara så lätt och kosta en hel del.

Idag var det löning för många. Jag jobbar ju inte men fick min semesterersättning som var någonting iaf. Så åkte till Nacka forum o mötte upp Thuy som var där med sin mamma och hennes kompisar. Fick hem en hel del idag faktiskt. Visst blir man lycklig, men den lyckan är dock kortvarig.

Lite pictures from me:

        
- Drink i munchen och en bild från Jönköping

    
- Bryssel och cyckelsightseeing i Munchen

   PARIS

   
- Världens sötaste unge. Halv viet o halv tysk.

   
Amsterdam: Alot of coffe shops där man röker på och de hade även ett sexmuseum, coolt va?

  
- Massa skyltfönster med prostituerade at night time, and alot of bikes.

- At the airport med min faster.



Amazing!

Såg den här videon igår och blev så fascinerad. En ung kille som spelar fiol/violin så bra. With an r&b song. Tycker att han är skiit duktig. Måste vara begåvad. He makes me wanna learn to play violin after I saw this video hehe.


Goodbye Lisa

Lisa is going home to the US tomorrow. If she keeps her promise she will visit our blog some day, and then she will find this contribution I write for her. My first one in English and also my last one. Because I am not Annie. Because I am Emma. And because Emma hates the English language ...

Nice to meet you Lisa! You gave me a completely different picture of the US-people compare to the one I had before. Are all Americans like you? So open and friendly.

Hope your time in Europe have been briliant.
Love
/ Emma


Överraskningar

Livet är fullt med överraskningar.
Både bra och dåliga.
De kommer.
Bara sådär.
Helt förutsägbara.

Jag älskar.
Jag hatar.
Jag lär mig att hantera med tiden.

2 par nya skor och 1 mygga i halsen

Idag köpte jag 2 par skor.
2 billiga par.

Sandalskor från H&M - tvingade Anh och Naki att följa med in på H&M på Hamngatan för att leta efter ett par skor som tydligen inte finns längre. Gick runt tio varv. Naki blev otålig och pekade på alla skor han såg, bla mina nuköpta sandalskorna. De är fina men mina fötter ... e lite knasiga så. Spenderade hela kvällen för att göra homemade pedikyr. Jag har trots allt gått på en mini nail.kurs.

Svarta tygskor från DinSko - när jag har köpt de andra sandalskorna blev jag inte riktigt nöjd. Men som tur gick vi förbi DinSko som hade fett med rea. Tvingade de andra att gå in igen. Där fann jag mina nuvarande älsklingar.

Sen åkte vi hem. Nöjd som fan.

Och juste om myggan ja. När jag kom hem från stan åt jag god mat och sedan gick ut på jogging/powerwalking elr vad det nu e med Anh. Vi gick in i skogen ...

Härligt att träna ute om det inte fanns så många myggor. De dök upp som myror. Fullt. Och attackerade oss. Anh fick en mygga i ena ögat. Hon skrek av ren äcklad att jag skulle försöka ta bort den. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Vi fick ut de till slut. Gick en bit till, tills vi blev trötta och gick hem till Sonny ist. Jag gapade och skrek på vägen. Plötsligt! Kände jag något flög in i min hals och fastande. Ni kan väl gissa vad det var?

Jag hostade och kräkte. Ångrade mig att jag hade skrattat åt Anh.

Hoppas att jag vaknar fullfrisk imorn.

/ Emma


 


Härlig i kungsträgården

Halloj...vi har haft bra väder här i stockolm..sol/moln.. men det viktiga att man kan ha short så...
Vaknade  fixa mej..åkte till stan mötte upp tjockis..käka...sen sola i kungsträgården ..skit härligt faktiskt...

Emma ringde och sa att hon skulle till stan för fixa en grej..sen kom hon till oss och hade med sig en smothie!
Utan att fråga oss om vi ville ha nåt kunde hon köpa på vägen..:(... men hennes smothie var bajs anyway hehe..
What comes around goes around

Åkte hem och träffade på mew på vägen....vi kanske ska ut och springa sen hehe.. får se om dårarna pallar.....

fick ett samtal från det andra jobbet(frisör) om jag kunde jobba 2 veckor fram över och klart jag tackar för skit bra betalt
sen sitter jag ändå bara hemma och inte gör nåt...men har mina pass  i waynes torsdag och fredag...ska jobba resterande dagarna i hair scense....båda ligger i kista långt men vafan pengar ;)...

Inga nya bilder på mig pga av finnarattack!!..så bjuder på bilder från ASIA!!

naki                                  emma n mythu                                             Anh
Tjockis(BifFen)                               Emma som posar och mythu  gömmer sej                          Jag i nån ö...Tour Dagen

//Anh

Anna Nicole Smith

Såg precis Anna Nicole Smith filmen och var bara tvungen att dela med mig lite känslor
filmen påminde mej om henne och vrf hoon dog...tänkte aldrig vrf hon dog brydde mig inte heller.....
.filmen var skit intrresant man fick reda på allt om henne och hennes son daniel smith....
Fan jag tycker så synd om henne...!!..R.i.p Anna nicole smith och daniel Smith



nu ska jag gå laga lite mat för magen skriker...

//ANH

Hmmm ...

Jag vet inget om framtiden och det gör mig nojiig. 

Trött.

Seg.



Botmedel
: sova, sova, sova och återigen sova.

/ Emma


Slappa söndagar!

Jag älskar söndagar vakna, käka, sova lite till ibland,duscha och bara ligga och kolla på tv fyfan va skönt...

vi har haft fint me vädret de senaste dagarna det ska man tacka för..inte ofta men nu börjar det fina vädret dra sig iväg igen!!

Miitt löshår jag gjorde i thailand är dead and gone pallade inte ha det kvar så himla jobbigt..håret känns lätt men kort nu:(

Såg emmas härliga bilder så jag var tvungen att ladda upp några också....måste göra det nu annars kommmer man aldrig orka!!!... så här bjuder jag på härliga bilder ;)

Koh Samui
Anh


Hanoi....Vincome,,,shopping och längst uppe finns de spel åå mat.
Anh


Koh Samui,,tour dagen
Thailand

Hong Kong,,,sppåååmannen
Anh

Bangkok...Are u a boy or a girl?... en mesig röst svarade a BOY..jag dog av garv!!
Anh

Kohsamui,, Så jjävla fint...bilden e tagen av mej:P
Anh

Halong Bay,,banan båten över KUL
halong

Svininfluensamode Hongkong,,, så gick jag varje dag..nej ibland när man blev nojig efter 5 min så kunda men inte andas.
Anh

Viktoria peak Hongkong.,,,skulle snooka lite men hittade inget
anh

Viktoria peak Hongkong... jag och min man
Anh

Sushi!!..Bangkok..Skit god..fast inget dödar hongkong...bara smälter
Anh

Mbk Bangkok,,,första shopping dag i bangkok...mbk finns inte mycket men ändå rolig att gå...skit stort!
Anh

Kohsamui...Tour dagen..fyfan va härligt bara sitta vid vattnet
Anh

Nu orkar jag inte mer...slänger inte lite bilder varje inlägg...

//Anh



Emma bjuder på härliga bilder

Rensade datorn idag och hittade skit härliga bilder.
Bestämde för att dela med mig.
Sharing is caring.
Right?
 =)

Studenten - en evigheter sen jag vet men kan inte låta bli. Bilden är bara för härlig med alla glada ansikten, och mig själv i flipflop haha.



Och så här ser man ut på Studenten i Vietnam. Ingen random människor från google på bilden om ni tror det. Tjejen till vänster med supersmå ögon är min kusin, de andra är hennes kompisar skulle jag gissa på.


Å så smal och solbränd. Gissa vem!


Tårta Palova de Emma.


Jag saknar det vietnamesiska gatuköket. Nedan är Emmas Banh Beo (ånglagade riskakor)


Här kommer lite bilder från Grekland.
På bilden - Emma och en halv vattenmelon vid poolen.


Hang pallade aprikoser på hotellets trädgård.


HH - bara Hang kan vara så fjantig.


Emma blev smittad.


Vi brukade alltid hänga våra badkläder på balkongen, men en dag hade vinden tagit ner Hangs bikini ...


Första kvällen på Karpathos. Jag höll på att gå in i väggen pga värmen.


Söt bild visst?


Karpathos är en mycket fin ö men erbjuder inte mycket mer än sol, bad och sjöstjärnor ...
 

/ Emma


Hemma

Nu så är jag hemma igen. Har vart hemma i två dagar nu med en hel del aktiviteter med tjejerna och kusinen som är här och hälsar på. Var bla i stan igår och visade runt för henne och hennes föräldrar. Mot kvällen hade vi en liten grillning med marshmellows. Idag var jag i skärholmen och shoppade, sedan besökte vi Ikea som min kusin ville checka in. När vi väl kom hem hade mamma anordnat en grillfest med hennes kompisar. lite chill med grillmat hemma. Vi tjejer bestämde oss senare för att dra ut. Vi hamnade til sist på GK där musiken var lite anorlunda än vad vi brukar dansa till. What a girls night out med oss 7 brudar, roligt hade vi trots att den var lite kortvarig. ;)

Nä dags att börja packa igen. Imorn är det dags att dra iväg igen..
Har inte laddat upp bilder alls, men hitta denna på kusins facebook som får duga till detta inlägg!

Me n Lisa i Paris baby!


// Hang

In my mind

Egoismen, fördomar, Brüno, halvspråkighet, träna språket genom läsning, mannen på tåget och min läkardröm...

Jag har mycket i mina tankar som behöver rensas. Det är anldening till varför jag är så aktiv med bloggskrivandet. Bloggar massor utan att bryr mig om det är faktiskt någon som läser. Jag är egoistisk. Jag är fördomsfull. Jag vet. Och jag jobbar på att ändra på det. Inte för någon annans skull utan min egen ...

Thuy har rätt om att man måste ge alla människor en chans innan man dömer personen. Att lära känna är en process som tar tid och jag ofta gärna vill hoppa över. Vilket är ett misstag inser jag idag.

Tillbaks om min dag.

Jobbar i några timmar. Åkte sedan in till stan för att kolla på filmen Brüno.  



                                                                                          "Borat was so 2006"

De andra jämförde filmen med Borat och tyckte att den var mindre bra, men jag har inte sett Borat så den här filmen var Gud. Fick ett gott skratt. En vågad film som jag personligen kan varmt rekommendera.

På tåget satt tjejerna och drömde bort och vaknade inte förrän jag väckte de med min predikan om halvspråkighet. Halvspråkighet är ett problem som förekommer hos många invadrarebarn som blir störda av att man varken behärska svenska eller sitt modersmål. Man har helt enkelt svårigheter att uttrycka sig. Och olykligvis är jag en bland dessa ...

Synd. Men det är bara att bita ihop och fortsätta leva.

Kanske hjälper det genom att läsa och skriva mycket.

Dagens skrivövning:
När tåget stannade i Slussen rusade en man in. Mannen tog tag i handtagen vid nödbromsen, sjönk ner på golvet så småningom och började spy något som liknade blod. Jag vände på mig av ren nyfikenhet för att kolla vad som pågick. I det här läget hade redan några människor redan samlat runt mannen. Det röda fick mig att tänka på blod och vidare på något allvarligt som kunde har inträffat mannen. Jag föreslog ambulans men en äldre herre skadade på huvud och sa att det var rena fylleriet. Kände plötsligt ilskan. "Han får fan skylla sig själv" - tänkte jag kall och fortsatte konversation med vänninorna.
Mannen vaknade till strax efter och mumlade något som jag inte riktigt uppfattade. Han var nämligen turist i Stockholm. Stationen han nämnde tillhör blå linjen och eftersom tåget åkte på den grönna skulle det innebära att hanmåste byta i Gullmars. Vilket kan vara knepigt för en berusad turist.
Till min förvåning klev mannen och alla som "hjälpte" honom av i Gullmars. Han för att byta men de andra.? Skulle de av i Gullmars eller kände de sig skyldig att hjälpa? "Gud så söta människor!" - tänkte jag högt och skämdes. Jag som skulle bli läkare och kunde strunta i en människa bara för att han har valt att dricka ihjäl sig. Är inte det läkares jobb att hjälpa alla oavsett vad den människan har utsatt sig själv för, eller om läkare ochså har rätt till val? Jag funderar på det. Svaret på frågan skulle avgöra om läkaryrket är något för mig.

/ Emma

Anh

Yup..fick ej det andra jobbet på grund av många anledningar.. men lika bra kanske...svider lite för man får
riktig bra betalt men men...det andra vill ju ha mej där så..ska prov jobba där imorn...hoppas de går bra!..
Börjar 9 fuck vette fan om ja palla vakna så tidigt...

De andra dagar har jag aif jobbat och jobbat...idag har jag vart ledig och följ me syrran för hon ville ha en ipod touch!
hehe..som tur är jag jävlig bra på att mannipulera syrran fick jag också en HAHAHA....jag vet jag e den största parasiten!
Men tack Van och Stefan me like it alot..även om jag inte förtjänade den direkt!....

Efteråt var vi i skärholmen Centrum och fick hem ett par jeans hehe så billiga de va!!..men jag satsar inte mycket på
shopping jag...jag vill gärna ha mina pengar till resa och resa!!...

ush jag e så trött på att va här har inte ens lust att göra nåt nu för tiden...


Summer days just sitting around but when the suns goes down im be ready to and parttyyy...(sitter jag och sjunger för mej sj)// SUG SVERIGE

Anh


//Anh


.

Som vanligt somnade jag vid 4 tiden fastän jag la mig runt 12-1. Vaknade lite tidigare än vad jag skulle göra för att laga mat idag. Min mamma bad mig göra det. Jag var så himla trött så jag låg kvar typ en timme. Sen så tvingade jag mig upp för annars skulle jag inte hinna. Lagade mat med halvöppna ögon typ. Woops ett ägg föll ner och jag ba ooh f*ck that. Blev klar efter 20 minuter. Åt lite och sen bytte om och kilade iväg.

På vägen hem skulle jag byta tåg i globen. Men hagsätra tåget åkte precis när jag kom. Så jag bestämde mig för att ta en runda i globens gallerian. Och där hittade jag ett par jeans shorts och en tröja. De var fina :D Blir glad av att shoppa. Men sen när jag räknar ut hur mkt jag blir av med får jag ångest. Nej jag måste ju spara pengar. Ska försöka att inte shoppa mer..


Poster The Unborn (2009)


För nån dag sen så kom min älskling förbi mig. Dan efter min filmkväll tror jag. Jag hittade filmen The Unborn så vi tittade på den. Den var läskig. Jag skulle nog inte våga kolla på den själv. Skulle var ensam i nedre våningen helt mörkt. (Om jag var själv.) Men det var ju bra att jag hade sällskap. Sen så låg vi och snackade lite innan vi slaggade haha. Vi kom fram till att alla (de flesta) skräckfilmer inte har ett slut. Att det ska alltid finnas fortsättning lr att det finns kvar/lever vidare. Älsklingen drog ganska tidigt till jobbet nästa dag. Och jag gick upp till mitt rum och somnade om.

When Im making friends, their past is not the most important thing I look at. Its how they are as a person when they are with me or how they truly being themself. Ofcours I want to know their past. But I dont think that just how they were before would be how they are today and tomorrow. (In some case). I think that everybody should have a chance to show how they really are or can be before the judgement. Maybe they changed or isn't what u think they were. And maybe not. Just something that flows from my mind. Dont know why Im writting in english.

//Anniie

En måndag

Skönt att ha ledig en dag. 

Trodde jag ...
 .... tills mamma väckte mig klockan 6 på morgonen. "- Du ska med din lillebror till akuten."

"-Huh?"

Jag var bara så jäkla trött, så trött att jag kunde lika gärna låta brorsan dö. Allt jag ville sova var att sova. Ringde en massa samtal och skit. Vårdcentralen skulle inte ha öppet förrän halv nio. Päronen åkte sedan iväg till jobbet. Brorsan kollade på tv medan jag passade på att sova lite till. När alarmet  ringde tvingade jag mig upp, samlade mina sista krafterna och frågade brorsan hur han mådde. Han bah "- Bra, tror jag."

"-Huh?"

Min mamma måste ha hallucinerat. OCH DET GJORDE MIG FÖRBANNAD! Fan jag kunde ha fått min lediga dag i fred. Skickade iväg brorsan till fritids och sedan piggade till mig med en extra stark kaffe.

Fy vad jag är sömnig nu. Ska göra lite matte sen sova. Imorn ska jag jobba kl 9.00. Ching ching! Hör ni? Det är pengar som låter, pengar till min Asien-resan med tjejerna.

/ Emma

Godmorgon

Vilken underbardag.

Äntligen har jag fått sova ut efter alla tidiga mornana.Jag har jobbat konstant 4 dagar i, från 6 på morgonen till 8-9 på kvällen. Resvägen -3 h och rast -1,5 h, många arbetstimmar blev det inte till slut. Men hellre kassan än Rädda Barnen. Ska säga upp mig på Rädda Barnen imorn för lite andrum. Jag måste plugga matte E på egen hand och sedan göra prövning i oktober. För det finns inget tidytrymme för det om jag tackar jag till bimedicin annrs. Det bli tufft. Jag ryser av tanken att behöva  räkna matte med bokstäver.

Ingen är hemma. Thuy gick hem för en stund sedan efter att hennes mamma ringde, då jag låg halvsov men kunde höra hur det ekade i telefonen.

Thuys mamma - "vilken killle sover du hos?"

Hon lät så seriöst men Thuy bara brast i skratt. Jag tvingade Thuy att sova över. Vi skulle åka gocar igår men stället hade stängt. Vi stack istället hem till mig och åt nudlar och cheesecakes. Och avslutade kvällen med Worl Trade Center. Hemsk film. Det har gått några år när den 11/09 inträffade, jag har nästan glömt. Men filmen hade väckt så den bortglömda verkligehten. Över 2500 människor omkom. De flesta pga raseriet. Kunde inte sluta tänka på alla dessa oskyldiga människor som dog. Kände plötsligt att den trerummare blev så kall och tom och att jag skulle dö om jag skulle behövas sova ensam. Gick ner på knäna, bölade och bad Thuy att sova över. Tack gumman för du ställde upp!





Oj, klockan är redan 2 snart. Ska städa lite, sen gå hem till Van som har kommit hem från Asien för några dagar sen. Det ska bli roligt att höra mer om deras upplevelser.

Ha det bra gott folk.

/ Emma

Biomedicin i Örebro

Förrvirande. Förvirrande Förvirrande.

Jag har blivit antagen till biomedicinprogrammet i Örebro. Örebro? Hmmm, precis den hålan. Det är bra att fylla upp tiden medan jag väntar på att söka till läkare i Danmark, men förgäves om jag väljer att plugga biomedicin i Sverige.

Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
10 ÖU-70905

Biomedicinprogrammet
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Örebro universitet,
Örebro
Grundnivå


SA-990


Antagen


 


Konstigt

... attt jag blev antagen trots sen anmälan.

Ångest. Ångest. Ångest.

Om jag bara hade sökt i tid ...

/ Emma

Another movie night

Vädret har varit så trist att jag inte orkade göra nånting när jag tittade ut genom fönstret. Skulle dra och träna lite hade jag tänkt men nej det blev inte så. Istället var jag hemma och kollade på film.. mer film.. och en till.. Har tittat på ganska många filmer de senaste tiderna.

Tittade på: Dragonball Evolution, inte lika bra som på böckerna lr animerad vad jag förväntade mig.
Dolan's cadillac, its about revenge and it was a boring movie. So unnecessary.
Obseesed, what a b*tch in that movie. Men den var bättre..

                     

Laying in bed and hear how rains dropping down. Time after time. Trying to sleep but something is keeping me awake.
It has been going on in days.. And now I can hear the birds chirping. Good morning!

Europa

Verkar som om Anish haft en underbar resa runt Asien. Du far beratta mer om dina upplevelser nar jag kommer hem. ;)

Sjalv sa har min lilla resa runt europa borjat. Akte fran Tyskland i tisdags till Belgien dar jag atit skit god choklad som bara smalter i munnen. Sedan akte vi in till huvudstaden bryssel och titta pa deras sightseeing de hade att erbjuda. Idag ar jag i Holland. Vi ska till Amsterdam imorn. Ska bli kul och se hur manniskorna roker pa har och till sist Paris innan vi aker tillbaka.

Na nu ska jag och kusinen titta pa film eftersom vi redan sovit . Niite everybody



Me n Lisa


 


At the wedding!




Sjuk!

Halloj.. nu ligger jag i sängen och e helt täpp i näsan och har rethosta så jävla jobbigt
kanske krigat för mycket i asien och nu kommer det....hart vart chill de här dagarna....var och provjobbade idag..
kanske får jobbet...har 2 jobb erbjudande...vette fan vad jag ska välja aja får  se hur de blir imorn...ska jobba :(
Men pengar faa mycket glad :D   ,,,,Bjuder på några student bilder...ska sova så jag pallar me imorn..pejs!!


Anno                                        Annoo                                      ano

//Anh

Prison Break camping



Efter att ha läst Emmas inlägg om Prison Break så var jag tvungen att kolla på den oxå. Jag som skulle vänta tills nästa vecka men kunde inte hålla mig. So sad that it has to end like that. But its still the best serie this far. Dock behövde jag inte vänta då och då. Jag hittade den på en annan player och ganska bra kvalité också. :P Har kampat med Prison Break typ halva dan.

De senaste dagarna har jag varit i stan och shoppat, träffat kompisar och grillat, chillat, filmkvällar: Night Train, The notebook, Night at the museum 1:an och 2:an, och halva Angels and demons.. (pallade inte kolla själv). Sen har jag fixat lite ärande och haft en spa kväll.. Ingen bio? Nej.. Har haft flera tillfälle som jag skulle på bio men har inte blivit av. Nån som vill gå på bio? Just make a call.

Jag har sovit ganska sent och vaknat sent de senaste dagarna. Går bara inte att sova tidigt även om jag är jätte trött.
Can u tell me why?

Nothing more from me..

//Anniie


OACCEPTABELT

JAG VÄGRAR ATT ACCEPTERA ATT PRISON BREAK SLUTAR PÅ DET SÄTTET.


Michael Scofield = Terapi

Jag har varit deppig de senaste dagar utan en speciel anledning ...

Körde Prison Break - marathon idag. Terapi? Naj det är för att avsnittet som gick på tv  igår slutade med att Mrs Scofield gav order att döda sin son Lincoln. Cruel nog! Kunde inte bärga mig åt att vänta en hel vecka för fortsättningen, valde därför att kolla på nätet istället. Förutom dåligt kvalitet, no subtitle och att megaupload fuckar upp sig då och då (som nu) är de flesta avsnitten fullständigt begripliga.


                                                      
Too snygg too be true ...


Jag dör för Michael Scofiel. Synd att han är bög. Chockad? Jag med. Om det inte är sant, ifrågasätter inte mig. Jag har bara hört om det från en pålitlig källa. Varför jag inte har kollat upp det är för att jag varken orkar eller bryr mig. Äh, ingen som jag skulle dejta ändå.

Snacka om att vara trött. Jag är sååå trött att jag bara vill dö, men har 3 avsnitt kvar som tydligen är skit bra. Måste see! Det gäller att kämpa emot ögonsjukdomen så länge. Nivet den där sjukdomen som gör att ögonen blir torra, röda och hela tiden vill stänga.

Inget jobb imorn. Jag valde att ta ledig. Behöver det. Fattar mig inte på vissa som jobbar varenda dag. Sådant tråkigt jobb. Klagomål och klagomål, jag blit i alla fall kavr där ett tag till. Allt för pengar!

Nu har väntetiden på megaupload gått ut. Ska återgå till mina tre sista avsnitt. Sedan sova. Zzzz ...

/ Emma

im back in track :(

Tjena mina kära vänner i tillbaka i det tråkiga skit Sverige...kom hem i lördags....och bölar fortfarande för att jag e tillbaka..
Asien e riktig min grej jag älskar asien ska försöka åka dit en gång om året om inte mer hehe Om jag nu har råd :(,,,men inte mycket att grubbla över...ska skaffa jobb sen åka igen på vintern!
De andra aporna jag åkte me befinner sig just nu i saigon..de kommer hem på torsdag!!!..

Saknar thai massagen man fick nästan varje dag...BÄST!!....sen det goda maten så kklart...kunde käka non-stop!

Vietnam e bäst i service om jag ska va ärligt hotellerna där e lätt finast av allt vi bodde på och lyxigast...kanske för vi alla va kräsna när det gällde hotell!!...Shopping var lätt bättre än thailand...men Hongkong hade bra grejjer!!...vi hyrde egen båt ut till Halong bay en hel dag bada sola och såg massor av saker!!..Maten har blivitt mycket bra..finns mycket att välja på och skiit god..me like it Alot!!..Vi har i NinhBinh,,QuangNing,Hongai,,Halong sedan Hanoi!!

Hongkong...där gjorde vi massor åkte det där grejjen jag aldrig minns namn på..lufthissarna ..kriga upp för den stora buddha,,star ferry..light show...och berget där man kunde se ner för hela hongkong..lala...shit många philipiner ute på söndagar säger hag bara vid kowlon!!...maten diggade jag inte max2 dagar för sedan var man trött på det...Hong kong e riktigt najs...kände igen platser som man hade sett på serierna hehe...

Koh samui var det mycket slapp för oss efter ha krigat i vietnam och hongkong...vi har haft tur med vädret även att det var regn period...dit ska man åka om man vill chillla med livet!!... Bodde på chaweng beach ..first house hotell. varje morgon vi vakna blev det frukost sen till stranden och liggga  där som en kött bit och hoppas få lite färg...sedan bada såklart!...senare blev det mot stan käka lyx mat..det e skit dyrt i koh samui pga att det e riktig turist ö!!..finns massa texter å shit på svenska,,och svenska köttbullar fyfan..jag vill inte ha några köttbullar när man e utomlands inte..avtändande!..sen blev det en dag med tour..snorklade,,paddla kanot sendan fick man välja mellan riga elefant eller fyrhjuling...klart jag valde fyrhjulning riktigt BALT!!..efter var det babyelephant shhow!...

Bangkok!...riktig najs..vi bodde vid kaosan road så klart där alla bor...D&D hette stället..tro mej bara ungdommar och turister riktig kul ändå...det var liv 24/7...där var det massage på morgonen sedan ut och kriga shoppa äta uuppleva och massor av skratt!!...åka tuk-tuk var bäst...!Gissa vad jag hittade i Central World i bangkok!!...Forever 21 omg..jag och syrran fick hjärt attack och goolade runt där säkert i flera timmar!... Tror inte ni pallar läsa så det får bi det!...Bilder kommer då och då..massor på syrrans kamera!!

Ska ut och leta JOBB JOBB JOBB om vi har nåt att erbjuda please tell me!

/Anh

Jordgubbar med smält choklad

Den här saken åt Emma idag.
Så god!
Måste skryta ...



Tröttis

Har precis tvingat mig upp fran sangen eftersom alla gasterna kommit med sina bagage fran olika hall. Lite pinsamt och ligga och sova nar alla oppnar rummet, och dar ligger man helt död.

Jag maste beratta om min kvall igar. Blev verkligen inte som jag hade förvantat mig. Det skulle vara en hemmafest med killens kompisar som jag bor hos. Men först skulle vi ut till flygplatsen och hamta tva personer till fran frankrike. Deras plan skulle anlanda vid halv 11 tiden men blev framflyttad ca en timme pga aska skulle jag gissa pa. Sa vi akte och köpte glass och tog en runda pa stan.

Hur som helst skulle vi till deras kompis, men vi disraherade killen som korde sa mkt att han korde saaaa feeel. Vi kom langre upp mot landet och nar vi val insag det sa var det en timme tillbaka fran munchen. Lite sightseeing satt vi o drev med lite trad och motorvag forstars. Jag satt o drev om att jag skulle representera Sverige, visa vad ja gar for och shit. Haha och gissa vad jag gör ist nar vi kommer fram da kl var ungefar halv 3, joo gar och lagger mig.

Vid 5 tiden vaknar jag upp, de driver lite. Och klockan 6 tog jag och killen taxi hem. Var hungrig sa gjorde en sanwich innan jag gick o la mig. Nu ar jag uppe igen men SKIIIT TROTT. Jag har att kusinen ar haaarr nedanför tack o lov. Nu borjar jag kanna mig ensam bland folket har.

Ha en bra dag everybody.

// Hang

Patetiskt

Idag på tåget råkade jag höra en konversation mellan två främlingar.

En kvinnlig röst
- My husband is leaving today. I am feeling lonely.
Sa kvinnan högt på engelska med svenskt uttal.
- Leaving where?
Sa mannen med lägre ton.
- Traveling. He will leave me alone for long time.
Kvinnan drog på ordet "alone". Nu kunde jag inte låta bli att vända mig om för att se vad det var för människor.
En tjock svensson kvinna satt mittenmot en afrikansk man.
-  Blabla ....how long?
Frågade mannen igen.
- One week.... blabla ... party at my house today.
Fortsatte kvinnan.

Öhm. Så desperat , tänkte jag.

- What is your name?
Frågade kvinnan mannen.

De kände för fan inte varandra innan!

- Å, Rågsved! You are at home now.
Sa kvinnan till mannen när vi närmade oss stationen. Hon skulle troligen åka vidare.

Tåget stannade. Mannen gick aldrig av. Om jag inte har fel hade han i det här läget hunnit klänga sig på kvinnan ...


Den här förbannade värmen gör människor inte riktigt kloka.

/ Emma


Finally

Tyskland i munchen ar ganska lik stockholm pa satt och vis. Paminner valdigt mkt om sthlm, iaf inne i stan med gamla byggnader som i gamla stan. Sa vad har jag gjort de senaste dagarna?

Jag landade vid 5 tiden i onsdags och familjen kom och hamtade mig. Nar vi kom hem sa tog vi det lugnt. Deras hur/lagenhet paminner om gamla italienska/ engelska hus. Gamla och fina. Gick ut o at asiatiskt. Jag valde nagon thairatt med anka, MKT gott. nasta dag sov jag bort halva dagen, sedan tog vi oss en runda i stan. Gick in pa HM bland annat dar det var proppfullt med manniskor dar rean pagick for fullt. Det fanns bikini delar for 2 euro, undrar om det ar lika billigt i sverige ocksa? Sedan har val vi lagat mat och slappat hemma. Snart ska vi dra pa hemmafest med ett gang manniskor. Far se om det blir kul.

Imorn kommer efterlangtade kusinen sa att jag inte kanner mig ensam ne-more och brollpet som ager rum senare under dagen.

// Hang

Workingholic

Jag vet inte vad som får mig att vilja blogga om jobbet hela tiden. Kanske för att det är mitt liv. Sorgligt. Jag lyckades värva 2 stycken idag. Vädret har varit sjukt jobbigt. Tänk er att springa runt i den över - 36 grader - hettan. Jag var fan svimfärdig.

En arbetskollega frågade mig om mitt fritidsintresse.
- göra pengar? svarade jag.
En nära kompis frågade mig vad jag har gjort de senaste dagarna.
- göra pengar? svarade jag.
Om en ramdom människa skulle fråga mig om vad vill göra.
- göra pengar? skulle jag svara då.

I am a workingholic.

How did you feel?

Första gången Emma röker på vattenpipa. Cooooolt huh? Was it like: I'm so excited and I just cant hide it.  
Or did u feel like Bob Marley?
Så söööt hon var.. Enjoy the video!


Tackade nej till Momma's Boys

En ung kvinna från svt ringde runt två tiden och frågade om jag är intresserad av att vara med på den svenska versionen av Momma's Boys som ska spelas in nu under juli i Spanien. Det kom som em chock! Jag bad henne att ringa tillbaka senare för att jag skulle ha tid att tänka över saken. Mina käreste e utomlands. För första gången i mitt liv hatar jag dem, för att de inte finns när jag behöver dem som mest. Kvinnan ringde igen när slutade jobbet klockan 4. Hade fortfarande inte bestämt mig. Hon snackade lite om programmet och sedan bad mig att berätta lite om mig själv. Berättade att jag var 19, si och så ... och att det är kul att hon erbjuder mig detta men jag tackar nej.

Bra gjort va?

Det har gått bra på jobbet. Nu vill jag inte sluta längre. Haha jag ändrar mina åsikter som om det vore underkläder. Men så är det med det här jobbet. Det går upp och ner, och humöret svänger i takt.

Hoppas Hang har det bra i Tyskland. Nu ska jag gå och fixa mig och sedan ut med tjejerna. Har ej lust precis men aaja.

/ Emma

Done!

Har precis blivit klar med packningen, gick väldigt segt eftersom jag samtidigt är så trött. Packning inför en resa brukar faktiskt vara en del av hela resan, alltså ganska kul då man känner den här förväntansfulla känslan inom sig innan man åker iväg. Men att packa under stress som jag gjort de sista gångerna är inte alls kul. Man vet inte vad man ska börja och tiden bara flyger iväg, ännu mer stressad blir man sedan också.

Jaa kära tjejer, haft en underbar vecka mer er med mkt aktiviteter på gång inklusive mkt mat. När jag kom hem idag så fick jag höra av mamma hur hon klagade på hur mkt mat vi äter och hur rund jag blivit och att jag borde haft bantat inför bröllopet, även att jag går ut en hel del. Men who cares? Det är sommar, and summer suppose to be like that!

Girls, Miss me when im gone! ;)


Studentbild från cherrys kamera.


// Hang

Don't give up

I am fed up with that job ...

Rädda Barnen - grej kanske inte är något för mig. Nu har jag kämpat i fem dagar och fått min lön som jag borde. Det är nog dags att quit-a. Mamma och pappa tycker absolut att jag ska göra det. De tycker helt enkelt synd om dottern lilla. Men ska inte ge upp. Inte ska jag be mina päron om pengar. Aldrig!

Jag krigar lite till. Tills jag spyr och gråter samtidigt, då blir det lagom att börja på ett annat jobb.

Gick in och kollade Vans blogg idag. Borde kanske inte har gjort det. Blev så avundsjuk att jag nästan slutade andas. De är därborta och snorklar, paddlar, äter god mat. Åh! Jag vill också!

Abstinensbesvär! Jag ber Gud om en härlig resa (snart).

/ Emma

RSS 2.0